Un grup de gent d’entre 64 i 88 anys enfilen l’última fase del rodatge d’un curtmetratge que han creat i fet ells mateixos. Han après les tècniques bàsiques de la professió al Taller de cinema de l’Espai de Gent Gran de Sant Antoni.
Il·lusionats i amb ganes de passar-s’ho bé. Amb aquest esperit els 10 membres de l’equip enfilen l’última fase del curtmetratge Nina després d’1 any de feina. Tots ells tenen entre 64 i 88 anys, i per a molts és la primera vegada que tenen un contacte directe amb el món del cinema.
Arran de les classes rebudes durant el Taller de cinema de l’Espai de Gent Gran del barri de Sant Antoni, aquest grup de cineastes amateurs han estat capaços de pensar la història, escriure’n el guió, fer càstings, dibuixar un guió il·lustrat, controlar la imatge i el so en el rodatge i fer tasques d’edició.
“Ens han ensenyat una mica de tot i hem après el que hem pogut”, explica, divertida, Quima Gabriel, de 64 anys i ajudant de direcció d’aquest curtmetratge. Tots ells han anat passant per les diferents posicions per tal de provar una mica cada tasca. Ramon Esteve, aficionat al cinema i el més gran de la colla amb 88 anys, ha estat el director en aquesta ocasió: “Cal estar molt alerta amb tot el que passa durant el rodatge. Hi ha molts detalls per tenir en compte!”, explica mentre controla l’escena que s’està rodant a través del monitor.
Fomentar les relacions intergeneracionals
A través de projectes com aquests es potencia un envelliment actiu i saludable. A més, fer cinema involucra un equip format per moltes persones diferents, i es fomenten així les relacions intergeneracionals: “Això no és una activitat feta amb gent gran per a gent gran, no. És amb gent gran, amb qui sigui i per a qui sigui”, destaca Joan Domínguez, portaveu del grup del Taller de cinema.