LaProva

BARCELONA, 16 Gen. (EUROPA PRESS)

Els aficionats al cinema de l’Espai de Gent Gran de Sant Antoni, a Barcelona, estrenaran el dijous 21 de gener el curtmetratge ‘La prova’, sobre els únics supervivents després d’un suposat cataclisme universal.

L’estrenaran a les 18.30 hores al Centre Cívic Cotxeres Borrell coincidint amb la festa major del barri, que se celebra del 15 al 24 de gener, ha explicat a Europa Press el director del curt, Ferran Agüir.

El públic general podrà veure gratuïtament aquesta nova pel·lícula d’una desena de socis de l’Espai de Gent Gran; i, durant més d’una hora, també projectaran vuit dels aproximadament 15 curts que han produït durant els últims cinc anys.

Una d’aquestes pel·lícules la van fer per a l’Ajuntament de Barcelona, i les van presentar al febrer a la capital catalana durant l’esdeveniment ‘Recull de drets i deures de la gent gran. Bon tracte en tot moment’ –cada pel·lícula tractava un problema de la vida en la tercera edat–.

‘LA PROVA’

La seva nova producció, ‘La prova’, és la història d’un reducte d’humans procedent de les poques persones que sobreviuran a un cataclisme: 3.500 anys després, un d’aquest grup aconseguirà acostar-se al lloc on un dia va viure la humanitat i descobrirà on és ell realment.

Aquest curt, d’uns 20 minuts, ha implicat la col·laboració d’unes 40 persones (alguns són actors) i mig any de treball, entre preparatius i rodatge, que s’ha fet en diversos punts de Catalunya, com el Parc Natural del Garraf (en una part privada), Port Ginesta, el Papiol (Barcelona) i Quatretondeta (Alacant).

EL PROJECTE ‘PARADA FRESCA’

Bona part dels responsables de la pel·lícula no són només actius a l’Espai de Gent Gran, sinó en altres activitats socials del districte; i col·laboren en algunes activitats de l’ONG del barri ‘De veí a veí’, que ajuda els necessitats del districte des de fa cinc anys.

Un dels grans projectes de ‘De veí a veí’ és repartir periòdicament a unes 150 famílies aliments secs i també frescos, procedents d’un hort propi a la seu de l’ONG i de les gairebé 50 botigues del mercat de Sant Antoni adherides a aquest projecte: els clients poden aportar donacions en aquestes botigues, que mostren el distintiu ‘Parada fresca’.

Altres activitats benèfiques són exposicions de pintura d’artistes del barri, recollida de material escolar i repartiment de joguines durant els Reis (projecte ‘Reis Macos’): de tot això n’informaran taules de l’ONG que s’instal·laran al barri al costat de les activitats de la festa major.

L’Espai de Gent Gran de Sant Antoni també fa teatre; per exemple, el divendres 22 de gener representarà una obra al Centre Cívic Cotxeres Borrell, i la representació col·laborarà amb aquesta ONG.